twitter

Friday, February 27, 2015

ABD Dışişleri Bakanlığından U Dönüşü. ‘Güvenlik paketine’ ağır eleştiri geldi.

ABD yönetimi, halen TBMM'den geçmekte olan ve 'İçgüvenlik Paketi' olarak bilinen paketinin yeniden gözden geçirileceğini umduğunu açıkladı ve paketle ilgili endişelere katıldığını belirtti. 

Ankara'da bulunan ABD Dışişleri Bakan müşavirlerinden Tom Melia, paket hakkında şunları söyledi:

''İfade özgürlüğü, daha önce de söylediğimiz gibi, (AKP) hükümet yetkilileri ile görüştüğümüz konulardan biri oldu (Ankara ziyareti esnasında,IT). 'Güvenlik Paketi' hakkında bir tartışma devam ediyor ve biz de birçokları gibi bu paketin, adli takibata gerek duyulmaması gereken durumlarda aşırı takibata yol açabileceği ve extra polisiye yetkiler yaratarak, barışçıl protestolara karşı güçlü polisiye önlemler kullanmayı teşvik edici, gözaltıları artırıcı ve barışçıl protestolara katılanları bazı durumlarda sınırsız gözaltıya dönüştürücü bir yol vereceği endişelerini paylaşıyoruz. Sonuçta, uluslararası arenada ve Türk yurttaşlarında yükselen endişeleri biz de paylaşıyoruz ve bunun yeniden gözden geçirileceğini umut ediyoruz.

ABD'den Bir Günde U Dönüşü
Dün Washington'daki ABD Dışişleri Bakanlığı toplantısında aynı konuya yönelik soruya karşılık olarak ise Bakanlık sözcüsü Jen Psaki, 'bu konu Türkiye'nin içişi' demekle yetinmişti. Bir günde ABD'nin hızlı bir karar değişimi yaptığı ve paket hakkında eleştirisi yapması gerektiğini gösterdi. 

No comments: