twitter

Friday, February 13, 2015

Büyükelçi Kılıç, MİT iddialarını yalanladı

Büyükelçi Kılıç, MİT iddialarını yalanladı

İlhan Tanır

Türkiye'nin ABD Büyükelçisi Serdar Kılıç bir açıklama yaparak, kendisinin MİT'in yeni müsteşarı olarak atanacağı yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Cuma günü çıkan haberlerde, Kılıç'ın Houston'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştüğünü ve bu görüşmenin kendisinin görevinden istifa eden Hakan Fidan'in yerine atanması için yapıldığı yönünde haberler çıkmıştı. Büyükelçi Kılıç ''Şerefli ve önemli bir görev ve bu görev için adımın anılmasından gurur duyuyorum ancak bu konuda yapılan haberlerin gerçekle ilgili yok' dedi.

Kılıç, gün boyu kendi hesabında yaptığı veya RT'lediği mesajlarda, Erdoğan'ın jetinin Houston'a planlı bir iniş yaptığını ve kendisinin de bir gün önce haberdar olarak, havaalanında Erdoğan ile görüştüğü bilgilerini paylaşmış, MİT ile ilgili bir açıklama yapmamıştı. Akşam saatlerinde ise Kılıç, yaptığı açıklamanın devamında, ''ben de bu haberleri ilgi ve hayretle izliyorum. Sayın Cumhurbaşkanının uçağı rutin yakıt ikmali için Houston'a indi, bunun arkasında birşey aramak doğru değildir'' dedi.

Kılıç, Washington'daki görevine Mayıs 2014'de başlamıştı.




No comments: