twitter

Tuesday, November 12, 2013

ABD Bşk Yrd Biden, Barzani ile Türkiye'yi konuştu





Başbakan Erdoğan'ın haftasonu KRG Cbaşkanı Barzani ile Diyarbakır'da planlanan görüşmesinden önce, ABD Başkan yardımcısının Barzani'yi telefonla aradığı açıklandı. 
Geçtiğmiz yıllarda Irak ile ilgili işlerde birinci dereceden mesul olarak tayin edilen başkan yardımcısı Joe Biden'ın Barzani ile yaptığı telefon görüşmesinde, Irak'ın güvenliği ve Erbil ile Bağdat'ın terörist örgütlere karşı işbirliği konularının görüşüldüğü kaydedildi. Beyaz Saray'ın yaptığı açıklamaya göre, Biden bu konuların yanısıra KRG'nin komşuları ile ilişkilerinin geliştirmesi konusunu da görüştü. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, komşular arasında sadece Türkiye'nin açıklamada yer alması dikkat çekti. Beyaz Saray'dan yapılan açıklama aşağıda:

Readout of Vice President Biden's Call with Iraqi Kurdistan Region President Masoud Barzani

Vice President Biden spoke today with President of the Iraqi Kurdistan Region Masoud Barzani.  The two discussed Iraq’s security challenges and the need for close coordination between Erbil and Baghdad to isolate terrorist networks.  The Vice President affirmed the United States’ commitment to partner with Iraq against al Qaeda.  Vice President Biden congratulated President Barzani on the recent passage of a law to govern Iraq’s upcoming parliamentary elections.   The two also discussed Iraq’s important progress in building relations with its neighbors, including Turkey.

No comments: